20160602

Ensimmäisen opiskeluvuoden työt

Ensimmäisen vuoden aikana tekemiäni töitä ovat mm. essu, hame, housut. Sekä edellisessä postauksessa mainittu lasten mekko ja miesten kauluspaita.

ESSU
Essu oli ensimmäinen työmme  ja löysin siihen ihanan puuvillakankaan. Käytin tekonahkaa hihnoissa, joita voi kiristää haluamansa mukaan, oli sitten pikkuleipuri tai vähän vanhempi. Eteen tein vielä 4 isoa taskua. 

 HAME
Hameessa olen käyttänyt eurokankaasta löytämääni mustaa tekonahkaa. Hamessa vuori, sillä tekonahka on erittäin hiostava materiaali. Sivusa piilovetoketju ja edesse sekä takana muotolaskokset joista laskeutuu tikkikuvio helmaan.

HOUSUT
Housujaksolla valmistimme ensin housuharjoituksen, jossa kokeilimme erilaisia vuoritettuja taskuja, vetoketjun ompelua sekä vuoritusta, Harjoituksesta tuli siistiä jälkeä joten niitä voi käyttää shortseina. Lopulta pääsin valmistamaan mustasta housukankaasta itselleni istuvia 3/4 osaa pitkiä housuja. Takana kaksi taskua, edessä taskut sekä vetoketju. Kroppani on haastellinen kaavoituksessa, lyhyet jalat, paksut reidet ja erittäin pyöreä takamus. Protoja housuja varten tuli tehtyä ainakin kolmet.


Housuista tuli erittäin hyvät päällä!


 Loppuvuodesta saimme myös kokeilla kankaanpainantaa, ja valmistimme niistä tyynynpällisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti