20170323

Chanel-jakku herrainkauluksella

Jakson tavoitteena oli valmistaa jakku asiakkaalle. Asiakas sai valita mallin sekä kankaat itse ja minun tehtävänäni oli valmistaa se mahdollisimman hyvin asiakkaan toiveiden mukaan.

Asiakkaana oli äitini Heini. Hänen vartalotyyppinsä on omena/tiimalasi eli korostimme hänen naisellisia muotoja prinsessaleikkauksilla ja jätimme esimerkiksi ranteen decolte osan avoimeksi eli hihan lyhyeksi. Hän halusi lyhyen, istuvan, kesäisen ja kevyen jakun. Suunnittelin hänelle hänen toiveidensa mukaan avonaisen chanel-jakun, jossa on leveä herrainkaulus sekä läppätaskut edessä.

Jakun päällikangas toi hieman haasteita, sillä se oli harvaa, ruudukoitua puuvilla kangasta. Kangas purkautui helposti eikä sitä oikein saanut muotoiltua silitettäessä, eli tikin täytyi mennä täydellisesti ruutujen välillä, jotta lopputulos oli siisti ja selkeä. Vuorikankaana käytin luonnonvalkoista viskoosia.
  
 
Tein jakun kaavat grafis-ohjelmalla tietokoneella ja kaavoista tuli todella hyvät. Protoihin tuli vain pieniä muutoksia esimerkiksi rintalaskokseen, sillä malli istui asiakkaalle täydellisesti.

 Näyttöön kuului myös suunnittelun arviointi, eli teimme asiakastyökansion jakun tueksi. Asiakastyökansio tuli tehdä täysin digitaalisesti eli poikkileikkauskuvat, tasokuvat, hinnoittelulomakkeet ja työnkulkukaaviot tehtiin koneella.

Lopuksi kuvia valmiin jakun kanssa. Asiakas on erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Mielestäni kangas sopii malliin todella hyvin ja tuo ryhdikkyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti